Consumer Protection Advisory Committee documents

From: Financial Consumer Agency of Canada

Agenda, April 11, 2018

Location: 150, Kent Street, Constitution Square, Tower 3, 8th floor, Pearson boardroom  


8:30 am to 9:00 am
(Duration: 30 minutes)

Networking and light breakfast


9:00 am to 9:05 am
(Duration: 5 minutes)

Opening remarks by Lucie M.A. Tedesco, FCAC Commissioner


9:05 am to 9:50 am
(Duration: 45 minutes)

Administrative matters

  • purpose of the committee
  • terms of reference

9:50 am to 10:45 am
(Duration: 55 minutes)

FCAC overview (Mandate, corporate background and supervision framework provided)

A look ahead at next fiscal year (2018/19)

  • business plan
  • supervision framework
  • Agency growth

Roundtable

  • member roles and contribution

10:45 am to 11:00 am
(Duration: 15 minutes)

Networking and refreshment break


11:00 am to 12:00 pm
(Duration: 60 minutes)

Rights & responsibilities and public opinion research survey results (POR survey provided)

  • overview
  • POR survey results
  • HELOC spring house-buying campaign
  • suggestions for next survey and R&R campaign

12:00 pm to 1:30 pm
(Duration 1 hour, 30 minutes)

Lunch

1:30 pm to 2:45 pm
(Duration: 1 hour, 15 minutes)

Industry review: bank retail sales practices (Public report provided)

  • overview
  • reactions
  • would you like to see FCAC take a deeper dive into any specific areas/products/services offered by banks?
    • mystery shopping

2:45 pm to 3:00 pm
(Duration: 15 minutes)

Networking and refreshment break


3:00 pm to 3:40 pm
(Duration: 40 minutes)

Roundtable

  • Suggestions for other areas that FCAC might focus on

3:40 pm to 3:55 pm
(Duration: 15 minutes)

Take-aways and next steps

  • next meeting date
  • theme/topics for next meeting
  • actions

3:55 pm to 4:00 pm
(Duration: 5 minutes)

Closing remarks


Agenda, October 10, 2018

Location: 150 Kent Street, Constitution Square, Tower 3, 8th floor, Pearson boardroom  


8:30 am to 9:00 am
(Duration: 30 minutes)

Networking and light breakfast


9:00 am to 9:10 am
(Duration: 10 minutes)

Approval of first meeting notes


9:10 am to 9:20 am
(Duration: 10 minutes)

Opening remarks by Lucie M.A. Tedesco, FCAC Commissioner


9:20 am to 10:00 am
(Duration: 40 minutes)

Enhanced regulatory oversight

  • supervision framework update
  • update on industry review: bank retail sales practices

10:00 am to 10:45 am
(Duration: 45 minutes)

The importance of Public Opinion Research (POR) to FCAC's work on HELOCs


10:45 am to 11:00 am
(Duration: 15 minutes)

Networking and refreshment break


11:00 am to 12:00 pm
(Duration: 60 minutes)

Member initiatives update

  • Credit Counselling Society research study
  • SEED research projects
    • Access to Identification for Low Income Manitobans
    • The Regulation of Group plan RESPs and the Experience of Low Income Subscribers

International Developments

  • FCAC’s role in international fora and its benefits

12:00 pm to 1:30 pm
(Duration: 1 hour, 30 minutes)

Lunch


1:30 pm to 2:30 pm
(Duration: 60 minutes)

Bank Complaint Handling Procedure

  • discussion on their effectiveness

2:30 pm to 2:45 pm
(Duration: 15 minutes)

Networking and refreshment break


2:45 pm to 3:40 pm
(Duration: 55 minutes)

Roundtable

  • possible future areas of supervisory focus
  • suggestions for future industry review topics

3:40 pm to 3:55 pm
(Duration: 15 minutes)

Take-aways and actions

  • travel expense reimbursement
  • next meeting date
  • theme/topics for next meeting
  • actions

3:55 pm to 4:00 pm
(Duration: 5 minutes)

Closing remarks by Lucie M.A. Tedesco, FCAC Commissioner


Agenda, May 7, 2019

Location: via teleconference


1:00 pm to 1:05 pm
(Duration: 5 minutes)

Opening remarks (Lucie M. A. Tedesco, FCAC Commissioner)


1:05 pm to 1:15 pm

(Duration: 10 minutes)

Agency update (Commissioner Tedesco)


1:15 pm to 2:30 pm
(Duration: 75 minutes)

Banking complaint handling review (Kevin Thomas, Manager, Policy and Promotion)

  • Update and discussion 

2:30 pm to 3:45 pm
(Duration: 75 minutes)

Seniors code (Stephen Wild, Senior Research and Policy Officer)

  • Update and discussion

3:45 pm to 3:55 pm
(Duration: 10 minutes)

Take-aways and action items (Mehdi Jeeroburkhan, Acting Senior Research and Policy Officer)

  • Next meeting date
  • Theme/topics for next meeting
  • Action items

3:55 pm to 4:00 pm
(Duration: 5 minutes)

Closing remarks (Commissioner Tedesco)


Agenda, November 1, 2019

Location: 150 Kent Street, Constitution Square, Tower 3, 8th floor, Pearson boardroom  


1:00 PM to 1:10 PM
(Duration: 10 minutes)

Welcome and opening remarks (Judith Robertson, FCAC Commissioner)


1:10 PM to 1:20 PM
(Duration: 10 minutes)

Financial Literacy Month 2019 (Jérémie Ryan, Director, Financial Literacy and Stakeholder Engagement, FCAC)


1:20 PM to 2:05 PM
(Duration: 45 minutes)

Seniors Code (Stephen Wild, Senior Research & Policy Officer, FCAC)

  • Recap of FCAC's work on the Code
  • Discussion on the process taken to develop the Code, best practices, lessons leaned and what work remains to implement the Code

2:05 PM to 2:20 PM
(Duration: 15 minutes)

Break


2:20 PM to 3:05 PM
(Duration: 45 minutes)

Bank Complaint Handling Process Review (Charles Gibney, Senior Research & Policy Officer, FCAC)


3:05 PM to 3:25 PM
(Duration: 20 minutes)

CPAC moving forward (Judith Robertson, Commissioner, FCAC)

Discussions on:  

  • Members: Expiration of terms in February 2020
  • Meetings: Frequency, timing, type

3:25 PM to 3:30 PM
(Duration: 5 minutes)

Closing remarks (Judith Robertson, Commissioner, FCAC)


Report a problem or mistake on this page
Please select all that apply:

Thank you for your help!

You will not receive a reply. For enquiries, contact us.

Date modified: