Scientific Advisory Panel on Anti-Infective Therapies (SAP-AIT)

October 6, 2016

Agenda

Place: Room 2048, 2nd floor, Tower B, Holland Cross 1600 Scott Street Ottawa
Date and Time: October 6th, 2016, 9:00am to 4:00pm, EST

Chairperson: Gerald A. Evans
Science Advisor: Conrad Pereira
Science and Regulatory Officers: Osama Wahid, Shelley Wagner
Participants: SAP-AIT, Health Canada

October 6th, 2016
Number Time Description

Table 1 footnotes

Table 1 footnote 1

Times indicated are to be used as a guide for the Chairperson and are approximate.

Return to table 1 footnote * referrer

1. 09:00-09:05Table 1 footnote *
(5 min)
Welcome and Opening remarks
Marion Law, Director General, Therapeutic Products Directorate
2. 09:05-09:15
(10 min)
(10 min)
Introduction of Members, Review of Mandate,
Associations/Affiliations and Agenda

Chair - Gerald A. Evans
3. 09:15-10:00
(45 min)
Health Canada Presentation on the Safety of Fluoroquinolones -
Melissa Hunt, Manager, Marketed Pharmaceuticals and Medical Devices Bureau
Questions from Panel members
4. 10:00-10:15
(15 min)
Health break
5. 10:15-11:00
(45 min)
Health Canada Presentation on the Efficacy of Fluoroquinolones for Specific Indications, and Introduction of Questions for the Panel –
Philippa McDonald, Clinical Evaluator, Therapeutic Products Directorate
Questions from Panel members
6. 11:00-12:00
(60 min)
Lunch (Panel)
7. 12:00- 03:00
(180 min)
Deliberation on Health Canada’s Questions
Panel members
8. 03:00-03:15
(15 min)
Summary of Recommendations
Chair
9. 03:15-03:20
(5 min)
Closing Remarks and Adjournment of Meeting
Chair
Report a problem or mistake on this page
Please select all that apply:

Thank you for your help!

You will not receive a reply. For enquiries, contact us.

Date modified: